Tårnet AS - tidligere kabeltårn blir kulturfabrikk

Oxer Kapital etablerer Tårnet AS, et 100% eiet selskap som skal drive med stedsutvikling for eiendomsprosjekter. I første omgang er selskapets eneste og viktigste prosjekt å transformere det 65 meter høye Oxer-tårnet på Økern i Oslo.

Oxer-tårnet er en del av Oxer Eiendom sitt største utviklingsprosjekt Kabelgata. Et prosjekt på 55 mål / 130.000 m2 og på størrelse med Sørenga i Bjørvika. Vår målsetning er at Kabelgata skal bli hjertet i Hovinbyen som er Oslo kommune sitt store byutviklingsprosjekt for de kommende år.

Med base i Oxer-tårnet er målsetning for Tårnet AS å gjøre Hovinbyen og Kabelgata bedre kjent og tilgjengelig for Oslos befolkning, samt skape kulturelt sentrum og pulserende miljø. Oxer-tårnet vil trolig stå ferdig transformert i Q2 2018, og inn flytter noen av Norges ledende aktører innen musikk, kunst, og kultur. Dette er leietakere som garantert kommer til å lage liv og røre i området.

Oxer-tårnet er et av Oslos høyeste byggverk, og har en spektakulær utsikt fra toppen. Tårnet ble bygget i 1962 for Standard Telefon og Kabelfabrik (STK) og var en del av produksjonen for såkalte PEX-kabler. STK ble kjøpt opp av Alcatel i 1987 og tårnet har stått ubrukt siden den tid.

Tårnet AS og vil ha ansvar for prosjektering, rehabilitering, utleie, og aktiviteter knyttet til Oxer-tårnet. Tårnet AS ledes av Lars-Petter Pettersen.